Difon La Idea


Desurbanitzem les ciutats!
Març 5, 2009, 8:33 pm
Filed under: anti-industrialisme

Vivim en una època en què la ciutat i el mode de vida urbà ha triomfat anorreant definitivament a la societat agrària rural.

Les ciutats són una creació de l’estat, el qual n’adopta una per atorgar-li la capitalitat, on concentra el seu poder polític per tal de dominar un determinat espai geogràfic. El poder dispers és dèbil, però com més es centralitza en una capital (Madrid), més s’enforteix, supeditant a la resta de ciutats (Barcelona, València, Bilbao, Sevilla,…) com a sucursals des d’on extendre el seu poder a les diverses àrees territorials.

En les ciutats, els diners són omnipotents i governen la vida de tothom. La gent hi viu amuntegada i alhora aïllada, coexisteixen però no conviuen. És el regne de la solitud, la incomunicació i la depressió, l’egotisme i el recel, l’aferrament a les coses i als plaers físics mitjançant el consum de coses i serveis mercantilitzats.

La societat urbana no té cultura popular autònoma ni valors, mentre que el món rural abans de ser destruït per l’Estat tenia els seus propis valors i cultura constituïts pel poble. La ciutat reforça el servilisme i la docilitat, l’individualisme, la competitivitat, l’hedonisme i sobretot la irresponsabilitat.

Les metròpolis despilfarren bens, aigua i energia (el gast energètic per habitant és el doble que en les àrees rurals), sempre estan en obres, són brutes, insalubres i contaminades.

Les ciutats són paràsits que consumeixen i destrueixen tots els recursos i formes de vida de la terra a través de les seves artèries en forma d’autopistes, canonades, cables i línies de transport aèries i marítimes. La ciutat, separant a la població físicament del camp, fa impossible que la població sigui autosuficient i s’autodetermini. Així doncs, el treball agrícola queda en mans d’una petita minoria armada amb química i maquinària pesada per dur a terme agressives tècniques de cultiu que artificialitzen l’agrosistema i arrasen la biosfera.

Un ús racional i sostenible del sòl i els recursos naturals suposa que la població visqui dispersa per el territori i no en grans aglomeracions; les ciutats sostenibles no existeixen, malgrat molts tecnòcrates i ecologistes s’encaparrin a delinear-les sobre el paper. És curiós que es preocupin tant pel present i el futur de la ciutat, i no pels boscos i els arbres. Cadascú es desviu per allò que aprecia i estima.

La conclusió és que si desitgem restaurar la natura i construir una nova societat (rural) autosuficient i autodeterminada, la ciutat ha de ser desarticulada, abandonada voluntàriament i finalment destruïda.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

[…] –      Desurbanitzem les ciutats (lectura a treballar)      https://difonlaidea.wordpress.com/2009/03/05/desurbanitzem-les-ciutats/ -https://difonlaidea.wordpress.com/2011/11/29/es-possible-una-ciutat-anarquista/ Tecnologia: – […]

Retroping per Textos a llegir per debatre a les jornades «

[…] xxx- Desurbanitzem les ciutats […]

Retroping per Can Piella » Blog Archive » Jornades per la Repoblació Rural
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: