Difon La Idea


És possible que siguis anarquista i no t’en hagis adonat.
Octubre 29, 2008, 7:48 pm
Filed under: anarquisme

És possible que siguis anarquista i no t’en hagis adonat.

Si la teva idea de relacions socials saludables és un sopar amb els teus amics, on tothom gaudeix la companyia de la resta, les responsabilitats estan dividides voluntàriament i informalment, i ningú dóna ordres o ven res, llavors ets anarquista, així de clar. L’única questió que queda pendent és trobar la manera de fer que el màxim de les teves interaccions diàries s’acostin a aquest model.
Sempre que actues sense esperar les instruccions o un permís oficial, ets anarquista. Cada cop que sobrepasses una ridícula regulació quan ningú mira, ets anarquista. Si no confies amb el govern o el sistema educatiu, o creus que els teus caps laborals no saben tan bé com tu, el que és millor per les coses que afecten directament a la teva vida, això també és anarquisme. Ets especialment anarquista quan tens les teves pròpies idees, iniciatives i solucions.
Com pots veure, l’anarquisme és el que fa que les coses funcionin i siguin interessants. Si esperessim que les autoritats, especialistes, tècnics…. tinguessin cura de tot, estariem en un món molt problemàtic i fastigosament avorrit. Avui en dia, vivim en aquest món tan problemàtic precisament fins al punt en què abdiquem responsabilitat i control.
L’anarquisme és present en tot ésser humà. No té perquè ser tirar còctels molotov o portar màscares negres, encara que hagis vist això per la tele. L’arrel de l’anarquisme és simplement l’impuls de fer les coses tu mateix: la resta seguirà a partir d’aqui.
Anuncis

1 comentari so far
Deixa un comentari

Jo vaig descobrir que ho era en veure com coincidia la meva manera de pensar amb els postulats àcrates, però crec que per viure conforme a aquests ideals les persones hem de madurar per poder fer inherent al nostre sentir l’elevada ètica moral que els fonamenten… Si som realistes podem adonar-nos-en en com d’atotinats té el sistema a la majoria de ciutadans que s’embolcallen amb els preceptes superficials i buits de contingut amb que els adoctrinen des de diversos mitjans… No a tothom li és fàcil de pensar per si mateix, hi ha qui necessita que li ensenyin a preguntar-se perquè pensa el que pensa i viu com viu, a reflexionar i analitzar, a criticar constructivament, a allunyar la por, etc. … ara per ara aquesta és una de les nostres missions, penso, vull dir, la de propagar la idea de manera pedagògica…

Comentari per Pili Serra Pasqual
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: