Difon La Idea


Estar al dia de les notícies és BANAL
Novembre 6, 0209, 2:05 am
Filed under: Uncategorized

Llegeixes el diari a diari, segueixes les notícies de la tele o per la ràdio? T’has preguntat mai perquè ho fas? Amb quina freqüència passa que la informació que et propocionen els mass media altera els teus plans o et dóna llum sobre algun problema que has de resoldre? Potser les notícies del temps tindran algun cop aquest efecte, però la gran majoria de les notícies diàries són inertes, et dónen quelcom de què parlar però no et poden dur a cap acció amb sentit.

La importància d’una informació ve donada per les possibilitats d’acció que deriven d’aquesta informació. Així doncs, podem concloure que la gran majoria d’informació que rebem a través dels mass media és irrellevant per a les nostres vides. No només això, la informació que ens ofereixen és fragmentada i descontextualitzada, és incoherent. Des que vivim en la cultura de la imatge, especialment des de l’aparició del televisor, preval la capacitat de moure informació a grans distàncies i gran velocitat, no de reunir-la ni explicar-la o analitzar-la. Els llibres per exemple, són un contenidor excel·lent per acumular, estudiar i analitzar organitzadament la informació i les idees. En canvi, els mass media tan sols són adequats per llençar-nos missatges que són substituïts ràpidament per missatges més nous. La velocitat d’aquest procés no permet ni requereix avaluació de la informació. Les seves notícies ens entretenen, poden calar en les nostres emocions, però no en la nostra comprensió o la nostra consciència.

Crec que enlloc de perdre el temps sent espectadors passius de les “notícies” dels mass media, seria millor protagonitzar les nostres notícies implicant-nos políticament.

Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: